Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reparatie bij dealer

Vraag gesteld door op 26 januari 2021

Lekkage onder bestuurders automat. omdat het dashboard eraf moet om naar lekkage te zoeken kost dit ongeveer 1400euro ivm uren reparatie. Klopt dit ongeveer?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Vanwege een waterlekkage moet volgens de garage het gehele dashboard verwijderd worden. Kosten bij benadering 1.400 euro.

Dat komt ongeveer neer op twee dagen arbeid, overeenkomstig het genoemde bedrag. Wanneer er kennelijk regenwater van buiten naar binnen weet te geraken kan het inderdaad ergens tot diep achter het dasboard via een speldenprikje naar binnen komen. Dat kan inderdaad een enorme zoektocht worden en erg arbeidsintensief wanneer de eindconclusie is dat het dashboard eruit moet. Dan hoop ik wel dat er voldoende energie is gestoken in een mogelijk simpelere oorzaak en oplossing. 

De meeste lekkages van achter hat dashboard ontstaan vanuit de paravaan. Dat is een regenwater opvangbak onder de voorruit waar de ventilator van de kachel z'n buitenlucht vandaan haalt. Soms kan deze waterafvoer verstopt raken en loopt het waterniveau zodanig op, dat dit uiteindelijk in het interieur terecht komt. Misschien een nuttige hint hoewel het mij zou verbazen wanneer dit niet al de aandacht heeft gekregen. Dit is de meest herkenbare bron voor deze klachten en zou bij de dealer/garage bekend moeten zijn. Maar is en blijft demontage van het dashboard volgens de garage toch écht noodzakelijk, dan is het bedrag wel conform de ingreep.