Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motormanagement brand en auto gaat niet harder dan 100

Vraag gesteld door G. de Zeeuw op 29 januari 2021

Soms (niet altijd) rij ik 130 km per uur en dan houd opeens de motor in en gaat hij met pijn en moeite nog maar 100 km per uur soms met een paar keer pompen met het gaspedaal schiet hij weer vooruit ook brand het oranje motormanagement lampje constant wat kan dit wezen voor ik me weer een dure reparatie laat aansmeren het gaat om een Suzuki Liana 1.6 met kenteken ***.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U geeft aan dat uw Suzuki Liana soms spontaan inhoudt en vervolgens niet harder gaat dan 100 km/h met een
motormanagement lampje dat aan gaat.

Bij de Wegenwacht is één klein euveltje bekend. Als het massacontact van de brandstofpomp slecht is, of verbroken, dan stopt die pomp ermee en niet veel later ook de motor. Het kan ook gebeuren dat die bij gebrek aan brandstof gewoon niet wil aanslaan. De massadraad is verbonden met de bevestiging van een hitteschildje van de uitlaat. Door temperatuurwisselingen en bewegingen kan dit in het ongerede raken. 

Misschien dat u op basis van het bovenstaande uw garage daar eens naar zou kunnen laten kijken. Uiteindelijk gaat er ook een storingslampje branden waar mogelijk een uit te lezen storing achter zit. Maar andere aanverwante problemen zijn bij de Liana wat ons betreft niet te verwachten. Nader onderzoek is wel noodzakelijk om de ware toedracht te achterhalen.