Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lampje van de versnellingsbak op het dashboard blijft branden (Fiat 500)

Vraag gesteld door op 27 januari 2021

Ik heb eergisteren een auto gekocht. Het lampje van de versnellingsbak blijft branden (knipperend) op mijn dashboard. Het type auto wat ik heb gekocht is een Fiat 500 lounge-edition en het is een semi-automaat. Er is een check gedaan door de monteur bij aflevering en er is alleen een vuiltje gevonden op de plaat waardoor de sensoren dit meten en het lampje brandt. Het betreft knopje E dat blijft plakken met als gevolg het branden van het storingslampje. Zouden jullie dit kunnen verhelpen? Wat kan ik het beste doen?

Garage geeft aan dat zij de auto kunnen terugnemen (geld terug) of 50/50 betalen en verhelpen.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Eergisteren kocht u een Fiat 500 met meteen eigenlijk al een versnellingsbakstoring.

Dat is bij deze gerobotiseerde automaat geen onbekend verschijnsel. De ANWB kan dat niet voor u verhelpen maar ik wil u wel wijzen op deze specialist.

Maar bovenal is hier sprake van een auto die met een gebrek wordt afgeleverd. De verkoper lost dit óf kosteloos op óf de koop wordt ontbonden. U moet nooit akkoord gaan met een eigen bijdrage van de helft van de kosten. Dat kan overigens ook nog best in de papieren gaan lopen. Dus wanneer de verkoper blijft bij 50/50 zou ik zeker overwegen de koop ongedaan te maken. Wanneer hij een deugdelijke auto had verkocht was deze reparatie óók volledig voor zijn rekening geweest.