Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is het een waarschuwingsstreep of een doorgetrokken streep? 

Vraag gesteld door op 21 januari 2021

Mijn vraag betreft verkeerssituatie op het kruispunt Friesestraatweg / van Goghstraat te Groningen, komende vanuit noordelijke richting. Zie hiervoor Google maps.
Zoals op Google maps te zien is, worden op het kruispunt korte strepen gebruikt. Echter vanuit noordelijke en ook zuidelijke richting zijn lange strepen aangebracht, midden op de weg om de rijstroken te scheiden.
Mijn vraag: Zijn deze lange strepen uit te leggen als waarschuwingsstrepen of is hier sprake van een doorgetrokken streep? Tussen deze lange strepen is maar een paar centimeter ruimte.
Ik zie uw reactie met grote belangstelling tegemoet.

Antwoord van Monique

Antwoord van Monique

ANWB Expert

U wilt weten hoe u de strepen op het kruispunt Friesestraatweg-van Goghstraat in Groningen moet interpreteren. Als waarschuwingsstreep of als doorgetrokken streep?

Onze verkeerskundige de heer Westerman kijkt er als volgt tegenaan:  

Gezien het feit dat de afstand tussen de lange strepen slechts enkele centimeters bedraagt (bron: Googlemaps), zal de wegbeheerder dit als een doorgetrokken streep bedoelen. Het is immers onwaarschijnlijk dat deze kleine tussenruimtes bij 50 km/uur goed zichtbaar zijn voor weggebruikers.
Wilt u het zeker weten, dan kunt u het beste contact opnemen via het contactformulier met de Gemeente Groningen, de wegbeheerder. De verantwoordelijkheid voor de inrichting van de openbare weg ligt namelijk bij hun.