Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto aankoop

Vraag gesteld door op 24 januari 2021

Ik ben van plan een andere auto te kopen omdat mijn huidige auto total loss is. Nu is mijn oog (ook mede door dat ik een extra vestiging krijg en dus meer ga rijden) geval op een volvo V60 D6 van 2015 met 65000 km op de teller
Zou ik van u mogen weten wat uw mening is over dit type auto
heeft deze veel storingen of andere min punten.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Volvo V60 D6 en u vraagt onze mening omtrent deze auto en of deze auto veel storingen treft.

Daarvoor verwijs ik u naar onze occasiontetst van deze generatie V60 met óók hybride gerelateerde problemen die in de praktijk nog weleens op ons pad komen. Ik wil daar nog aan toevoegen dat verschillende berichten ons vanuit de praktijk hebben bereikt over een gecombineerde startmotor/dynamo, die vroegtijdig defect ging voor een herstelbedrag van een kleine 2.000 euro. De V60 in z'n algemeenheid krijgt het oordeel relatief betrouwbaar te zijn, maar heeft niet helemaal een smetteloze reputatie van betrouwbaarheid.  

Deze Volvo V60 Plug-in Hybrid verkocht in 2013 zich bijna vanzelf vanwege de privé bijtelling die nihil was voor de zakelijke rijder. Inmiddels hangt die vlag er heel anders bij maar is er nog wel sprake van een fiscaal voordeel in de vorm van het halftarief aan Motorrijtuigenbelasting. Vanaf 2025 wordt dat voor de semi-elektrisch (PHEV) met 1-50 g/km CO2 opgeschroefd naar het driekwarttarief en vervolgens een jaar later gaat de MRB definitief naar het volle tarief. De massa van het voertuig én diesel als brandstof maakt 'm wat vaste kosten betreft dan wel een stuk duurder. 

Zie aanvullend ook onze rijtest van de VOLVO V60 2.4D6 208KW Plug-in 4WD PLUG-IN HYBRID