Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vragen over reparatie

Vraag gesteld door op 8 januari 2021

Ik heb mijn auto weg gebracht voor APK en kleine beurt. Nu ben ik gebeld dat de remschoenen vervangen moeten worden, achter was het staal op staal en voor nog niet. Tijdens de rem controle is ineens mijn remleiding eraf geschoten, dit allemaal gast 800, - kosten. Het vreemde is dat ik met remmen helemaal niets merkte asn mijn auto, geen geluid met remmen en de rem druk was niet anders geworden. Nu kan de garage ook niet vertellen hoe lang het gaat duren, want ze hebben het momenteel erg druk. Ik krijg geen vervangend vervoer, dat is er wel maar kost 15,-. Ik heb aangegeven erover na te denken, toen ik terug belde en vroeg wat alles bij elkaar gaat kosten, koste de reperatie geen 800 maar 880,-  en de kleine beurt ongeveer 150 en APK 34.
Ik kan niet naar een amdere garage want mijn remmen doen het niet, maar ik vertrouw het niet. Ook vind ik het raar dat ze niet weten wanneer hij klaar is. Het is een vakgarage, maar ik vertrouw zou niet en service vind ik erg slecht, wat kan ik hier mee doen

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

U vertrouwt het oordeel van de garage niet nu er een behoorlijk ingreep aan de remmen moet plaatsvinden.

Ik begrijp uw wantrouwen, met name omdat u wat de remproblemen betreft niets gemerkt heeft en spontaan los raken van een remleiding is eerlijk gezegd ook wel merkwaardig.

Op afstand kan ik natuurlijk ook niet concluderen wat nu klopt of juist niet. Wat u wel zou kunnen overwegen vooralsnog alléén de APK te laten afronden en daarvan het APK afkeur formulier te ontvangen. Er is dan een kleine kans op een steekproef van de RDW óf u zou zelf meteen een steekproef kunnen aanvragen. Dus bij ernstige twijfel heeft u dat nog als stok achter de deur. Maar meer kan ik zo op afstand niet voor u betekenen.