Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervanging ruitenwissermotor

Vraag gesteld door op 8 januari 2021

Onlangs heb ik mijn ruitenwissermotor moeten laten vervangen door mijn dealer. Ik ben geschrokken van de kosten.
a) diagnose storing € 64,74
b) paravan (?) reinigen €€ 107,00
c) in en uit bouwen arbeidsloon € 93,17
d) motor met nummer 28.81.065.83 R zelf € 416,59
e) klein materiaal € 8,29
totaal € 689,79
Ik heb het gevoel dat ik buitengewoon teveel heb betaald. Graag zou ik van u vernemen of mijn gevoel hierover juist is. Dat de vervanging duur is, dat is mij wel bekend.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

U vraagt of de berekende kosten van het onderstaande redelijk is. U bent geschrokken van het totaal bedrag en u vraagt of uw gevoel juist is.

Wanneer ik kijk naar de de- en montage van de ruitenwissermotor dan is dat wat mij betreft conform. En dat geldt ook wel voor de wissermotor die inderdaad gemiddeld flink aan de prijs zijn. Dan gaat het wat mij betreft nog om de overige kosten zoals het reinigen van de paravaan. Misschien dat deze een verstopte afvoer had en dat dit misschien ook de bron zou kunnen zijn geweest voor de defecte wissermotor. Dan is men ongetwijfeld begonnen met het eerst onderzoeken waarom de wissers dienst weigerden, en loop je dus ook tegen de genoemde diagnose kosten aan.

Wanneer ik alle arbeid gerelateerde kosten optel, dan komt dat ongeveer overeen met 3 uur arbeid. Je zou misschien nog kunnen denken dat een half uurtje minder misschien ook haalbaar zou kunnen zijn geweest. Maar wellicht ook in uw geval is de rekening al voldaan en heeft u feitelijk daardoor ingestemd met het betreffende bedrag. Met terugwerkende kracht erop terugkomen wordt dan lastig. Maar eerlijk gezegd zie ik het in totaal niet als buitensporig hoog. Uiteraard is het een dure ingreep maar dat wist u al. Daarom altijd ons advies vooraf een prijsafspraak te maken, om onaangename verrassingen daarna te voorkomen.