Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vergelijking maken 3 verschillende types auto's

Vraag gesteld door S. Spierenburg op 9 januari 2021

Ik wil graag een vergelijk maken tussen een 2dehands Renault Espace van 2019 benzine Initiale PAris, een Nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV/benzine luxe uitvoering (niet de allerluxste) een nieuwe Ford Kuga PHEV/benzine alle automaat en waar mogelijk 7-zitter. Hoe kan ik het beste een vergelijk vinden of maken. Ik heb al gebruik van de ANWB onderhouds en aanschaf tool gemaakt.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt één van de genoemde auto's aan te schaffen maar u vraagt hoe u verder nog een vergelijking kunt maken. 

Ik neem aan dat u met de genoemde tool ons Autokosten programma bedoelt om te kijken wat op basis van uw jaarkilometrage en geplande gebruiksduur te laten berekenen wat ook economisch de beste keuze is. En verder aanvullend nog natuurlijk ook alle tests en impressies van onze autoredactie.

Verder is de uiteindelijke keuze ook afhankelijk van uw voorkeur. Deze generatie Espace is geen bestseller geworden maar in tegenstelling tot zijn voorgangers wel betrouwbaar gebleken. Dat is misschien wel een belangrijke aanvulling en heeft de Outlander door de jaren heen zich altijd al bewezen als oerdegelijk en betrouwbaar. Bij de Kuga PHEV waren er echter recent nog accu problemen met zelfs gevaar op brandvorming. Om die reden zijn al deze Kuga versies preventief teruggeroepen, alhoewel de werkelijke klachten slechts een handjevol auto's betrof. Maar dat is misschien wel een onzeker smetje op deze auto, waar u wel nadrukkelijk naar moet vragen of dat bij een nieuw exemplaar inmiddels is opgelost.

Maar verder wordt het toch vooral ook een uitvoerig rondje proefzitten en vooral rijden. Deze auto's zijn zodanig uiteenlopend dat je geen absolute nummer één kunt aanwijzen. Dat is uiteindelijk aan u op basis van uw eisen en criteria.