Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tweedehands Volvo kopen

Vraag gesteld door op 12 januari 2021

Tweedehands Volvo V40 diesel met kenteken *** heeft een terug roepactie. Wat moet ik daarmee en wat gaat dat kosten. Ik overweeg om deze te kopen.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Volvo V40 waar volgens de RDW nog een uit te voeren terugroepactie op zit.

Een terugroepactie die bij het RDW wordt geregistreerd heeft altijd te maken met verkeersveiligheid en emissie. Omdat het RDW toezicht dient te houden op terugroepacties en omdat zij de gegevens van de kentekenhouder beheren, worden deze acties door het RDW geregistreerd.

Nadat de dealer het gebrek heeft verholpen, meldt hij dit aan de fabrikant/importeur. De fabrikant moet vervolgens aan het RDW doorgeven dat de terugroepactie voor het betreffende voertuig moet worden afgemeld. Na deze melding moet het RDW deze afmelding registreren. In dit proces kan vertraging ontstaan.

Deze ingreep is kosteloos en kan op afspraak bij elke Volvo dealer uitgevoerd worden. U kunt bij de koop afdwingen deze ingreep vóór aanschaf te laten verrichten maar u kunt ook altijd zelf dat initiatief nemen. Maar het kost u dus niets en is wel altijd het advies dit zo spoedig mogelijk te altijd uitvoeren. De veiligheid kan immers in het geding zijn.