Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Remmen

Vraag gesteld door op 16 januari 2021

Sinds ik een noodstop heb moeten maken bij achteruit inrijden van garage (antenne werd van dak gesleurd door garagedeur) remt de auto nog steeds als ik het rempedaal heb losgelaten.

De remolie is vervangen nadat remleidingen gespoeld zijn. Tevens is de hoofdremcilinder vervangen en weer zijn de leidingen gespoeld.Ook de remklauwen zijn ingevet,alsmede het rempedaal.
Het euvel is nog steeds niet verholpen.

Kan het zijn dat deze noodstop is opgeslagen in de computer. Ik overweeg nu om de garage de software te laten verwijderen en opnieuw te laten installeren.Ik zou niet meer weten waar het aan kan liggen.Het betreft een Ford C-max 1500 Ecoboost compact, bouwjaar 2015.Ik heb ook een Ford C-max diesel gereden bouwjaar 2004. Deze hield bij het gas geven in. ook hier is de software opnieuw geinstalleerd en het euvel was verholpen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt aanlopende remmen nadat bij het achteruitrijden een noodstop heeft moeten maken. 

Ik neem aan dat het ook de achterremmen zijn die nu blijven hangen. Nieuwe remvloeistof en zelfs een nieuwe hoofdremcilinder zijn wel behoorlijke ingrepen geweest wanneer dit uiteindelijk niets heeft geholpen. Ik weet niet of er ook daadwerkelijk een restdruk in het remsysteem aanwezig blijft en wat er gebeurt wanneer je de ontluchtingsnippels van de achterremklauwen open draait. Misschien dat de remkrachtverdeler de oorzaak is waarom (vermoed ik) de achterremmen blijven aanlopen. Maar ik denk toch eerder aan iets mechanisch/hydraulisch en verwacht niet dat het iets softwarematigs is. Je zoekt naar een oorzaak in relatie tot de omschreven situatie. En dan denk ik toch vooral richting remkrachtverdeler.