Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onderhoudsboekje kwijt

Vraag gesteld door op 18 januari 2021

Wij zijn het onderhoudsboekje kwijt van onze auto. We willen de auto binnenkort verkopen. Hij heeft net een APK gehad die we graag in een dergelijk boekje laten noteren. Kunnen wij ergens een nieuw boekje aanschaffen? Uiteraard snappen we dan dat de vorige beurten er niet in staan, die gaan we met de vorige eigenaar nog proberen te achterhalen.

Een tweede vraag. Hebben jullie daar ook advies in? Kunnen we, als we bv een naam van een garage weten, hen bellen om te vragen of zij gegevens hebben over het onderhoud dat aan de auto is gepleegd?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U bent het onderhoudsboekje kwijt van uw auto.

Bij verkoop is het een pluspunt als u kunt aantonen dat de auto netjes volgens schema is onderhouden. Via de merkdealer zou u een nieuw blanco onderhoudsboekje kunnen aanschaffen. De garage(s) die de auto hebben onderhouden kunnen dat opnieuw invullen en afstempelen. De meeste garages bewaren namelijk een dossier over het onderhoud dat zij aan een auto hebben gepleegd, zoals gespecificeerde garagerekeningen. In principe zijn de uitdraaien van de garagerekeningen al afdoende. Een onderhoudsboekje is dan een leuk extraatje, maar het gaat er tenslotte om dat u kunt aantonen dat de auto vakkundig is onderhouden.