Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koppeling

Vraag gesteld door op 16 januari 2021

Ik overweeg een DS 4 te kopen van 2017 met 70.000 km op de teller bij een merk dealer. Tijdens de proefrit merkte ik dat de koppeling vrij hoog oppakt en dat zou wellicht op een versleten koppeling kunnen duiden. Valt dit onder de 6 maanden Bovag garantie en wordt dit dan volledig vergoed?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of een mogelijk versleten koppeling onder de 6 maanden Bovag garantie valt.  

Slijtagedelen zoals de koppeling zijn niet automatisch uitgesloten van Bovag-garantie. Zo vallen remblokken en -schijven bijvoorbeeld ook onder garantie, mits de auto nog niet aan regulier onderhoud toe is. U mag dus verwachten dat de koppeling binnen de garantieperiode goed blijft werken. Is dat niet het geval, dan kunt u zich beroepen op de garantie.

Er kan wel een discussie ontstaan in hoeverre de vroegtijdig versleten koppeling te wijten is aan verkeerd gebruik van u óf de vorige berijder. De garantie zou dus afgewezen kunnen worden wanneer de verkoper aantoonbare en concrete aanwijzingen heeft dat u de veroorzaker bent van een vroegtijdig versleten koppeling. Ik wil maar benadrukken dat gelijk hebben én gelijk krijgen niet altijd als vanzelfsprekend is.