Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Caravan trekken

Vraag gesteld door J. Witsenburg op 9 januari 2021

Ik ben voornemens een Renault Clio hybride 140 pk aan te schaffen (ca 1330 kg). Daarmee wil ik een Adria Aviva 390ps trekken.  Kan dit uitgaande van 2 personen in de auto en de caravan belast met 150 kg
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van de nieuwe Renault Cio in hybride uitvoering en u vraagt of de genoemde caravan er goed mee getrokken kan worden.

Uw caravan mag vermoedelijk een maximale massa hebben van 1.300 kg terwijl deze Clio maximaal 900 kg aan de haak mag hebben. Uiteraard dient u zich daar aan te houden en heeft u op basis het lege gewicht van de caravan niet veel laadvermogen meer over.

Maar uitgaande van een 900 kg beladen caravan zijn de praktijkprestaties ''redelijk tot goed''. Praktisch gezien zou u eigenlijk overal met deze combinatie wel goed uit de voeten kunnen maar voor het hooggebergte, dus op lange en steile hellingen en passen, zijn de spierballen nét iets te bescheiden. Uitgaande van daadwerkelijk een op straat 900 kg wegende caravan kunt u nagenoeg overal wel uw vakantiebestemming bereiken, maar is dat voor het hooggebergte wel wat minder vanzelfsprekend.