Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Brandstofpomp vastgelopen, distributieriem gebroken

Vraag gesteld door op 7 januari 2021

De brandstofpomp is vastgelopen als gevolg van roest. Daardoor is de distributieriem gebroken en de motor fors beschadigd. Auto is 5,5 jaar oud en heeft 65000 km gelopen. Is roest in een brandstofpomp normaal?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

Na een vastgelopen brandstofpomp heeft de distributieriem het begeven. De brandstofpomp zou vanwege roest zijn vastgelopen.

Uitgaande van een auto die altijd volgens schema regulier onderhoud heeft ondergaan, ook wat betreft het brandstofsysteem, is dat gezien de leeftijd en kilometrage wel erg buitensporig.

Ik weet geen merk en type auto maar als er niets is dat wat schuldvraag betreft ook maar enigszins in uw richting zou kunnen wijzen, zoals gebrekkig onderhoud of verkeerd getankte brandstof, is dit defect inclusief de gevolgschade buitensporig en non conform. U moet dan formeel de verkoper hiervoor aansprakelijk stellen. Van een brandstofpomp mag u minstens wel het drievoudige aan kilometers verwachten en zou u een beroep kunnen doen op een volledige vergoeding.

Ik verwijs u daarvoor naar ons Stappenplan klachten na aankoop  met voorbeeldbrieven hoe u een ingebrekenstelling op papier moet zetten óf eventueel een verwijzing naar de geschillencommissie.