Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Benzine of diesel

Vraag gesteld door op 17 januari 2021

Ik twijfel nu of ik weer voor een diesel moet gaan met het idee dat de inruil wellicht veel minder zal zijn als ik weer een Diesel neem. Zodoende overweeg ik nu om een benzine te nemen.
KM per jaar plusminus 75.000
 

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U staat voor de aankoop van een andere (nieuwe of gebruikte) auto. Uw huidige auto is een diesel maar u twijfelt of de volgende ook weer een diesel moet worden. Uw argument is dat de inruilwaarde naar verwachting laag is. 

De afschrijving cq waardevermindering is een grote kostenpost van het autorijden, maar met 75.000 km per jaar bent u per jaar meer kwijt aan brandstof. Het is dan een kwestie van berekenen welke brandstof in uw geval in totaal voordeliger is. In onze applicatie Autokosten op anwb.nl kunt u een berekening maken door een merk en type auto en wat extra gegevens in te vullen. Daarna krijgt u een gespecificeerd overzicht van de verwachte kosten per maand of per kilometer. Dat geeft in ieder geval inzicht in de financiën. Mocht dat in het voordeel van de diesel uitkomen dan zou ik voor wat betreft milieu, de gewildheid van de auto bij inruil mbt en toegang tot milieuzones een model aan te schaffen dat aan milieunorm Euro6 voldoet.