Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB dagwaarde

Vraag gesteld door J. de Vries-Mos op 10 januari 2021

Dagwaarde Ford /43-xx-dj/auto in de ANWB koerslijst staat hij met opties voor nieuwwaarde voor €36550,- maar in mijn ANWB auto verzekering staat de nieuwaarde van € 43350,- dus duidelijk verschil - dus ik heb of jaren teveel aan premie betaald of de koerslijst nieuw waarde is veel te laag aangezien ik wil inruilen kijkt een garage of koper hierna , dus mijn vraag is kan U waarde omhoog gebaseerd op de waarde volgens ANWB polis ?

Antwoord van Menno

Antwoord van Menno

ANWB Expert

U vraagt naar de nieuwwaarde inclusief opties in onze Koerslijst.

De oorspronkelijke nieuwprijs kunt u normaal gesproken nazoeken in het online voertuigregister van de RDW. Voor deze auto is het echter niet ingevuld, de auto is te oud. Wij kunnen zien dat de oorspronkelijke catalogusprijs van deze auto 35.950 euro is (prijslijst van 02-07-2007). Dan is er voor 4.508 euro aan opties aanwezig zodat de oorspronkelijke nieuwprijs (op kentekendatum) 40.458 euro is.

Wij kunnen niet beoordelen of en zo ja waarom bij ANWB Verzekeringen 43.350 euro geregistreerd staat. In onze Koerslijst tonen wij de oorspronkelijke nieuwprijs op de datum van het bouwjaar. Wellicht is het bij verzekeringen gekoppeld aan de laatste bekende nieuwprijs.

In onze Koerslijst tonen wij in sommige gevallen niet alle oorspronkelijk leverbare accessoires. Verder is het zo dat hoewel aanwezige accessoires wel de oorspronkelijke nieuwprijs verhogen ze niet altijd resulteren in een hogere richtprijs van de gebruikte auto. Sommige accessoires hebben simpelweg geen restwaarde, denk bijvoorbeeld aan een "warmtewerende voorruit", of "koplampreiniging". We zeggen niet dat deze opties geen meerwaarde hebben, ze resulteren alleen niet in een hogere verkoop- of inruilprijs van de auto.