Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat kan ik doen met auto in Spanje?

Vraag gesteld door op 22 december 2020

De auto van mijn moeder staat in Spanje bij vakantiehuisje. Mijn moeder is op leeftijd/ auto is oud/ nederlands kenteken/ is al via schorsing uit wegenbelasting gehaald. De vraag is ; hoe komen we van die auto af ( sloop of id) wanneer ik in Nederland ben en ook niet in staat ben om naar Spanje te reizen nu. Misschien heeft u een tip?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De auto van uw moeder met Nederlands kenteken staat in Spanje en zal niet meer gebruikt worden. Inmiddels is het kenteken geschorst maar u vraagt hoe te handelen om de auto definitief in Nederland te kunnen uitschijven en in Spanje achter te laten.

Om de auto te kunnen vrijwaren heeft u een slopersverklaring nodig. Ik verzoek u contact op te nemen met de ANWB Alarmcentrale die u daarbij wellicht verder mee kan helpen, met eventueel ook een verwijzing naar een erkende sloper aldaar. Het komt immers vaker voor dat een auto voor sloop niet meer naar Nederland retour gaat.

Aanvullend wijs ik u nog op deze pagina van de RDW; Slopen in het buitenland. Daar leest u hoe deze procedure dient te verlopen en welke documenten noodzakelijk zijn.

Alarmcentrale

Bel 088 269 28 88
(vanuit Nederland)

Bel 00 31 70 314 14 14
(vanuit het buitenland)