Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verbruik nieuwe benzineauto’s

Vraag gesteld door op 7 januari 2021

Klopt het dat de verbruiken van huidige benzineauto’s zo zijn verbeterd dat ze op dat punt de concurrentie met hybride auto’s aankunnen?
Een Opel dealer beweerde laatst dat de aanschaf van een hybride auto duurder was dan een benzineauto en kwa verbruik en uitstoot niet beter! (Aanleiding was dat de Ampera niet meer elektrisch werd aangeboden)

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

U heeft een vraag over hybride versus 'gewoon' benzine. De bewering van de Opel verkoper kan ik wel volgen als het gaat om de enige hybride die Opel op dit moment aanbiedt, de Grandland X. Deze plug-in hybride inderdaad een stuk duurder in aanschaf dan de benzineversie. Het verbruik van de hybride is wel lager, afhankelijk van hoeveel en hoe vaak er elektriciteit kan worden 'getankt'. Pakken we een gemiddeld verwacht laadgebruik dan is het verschil in verbruik kleiner dan het verschil in afschrijving en is een PHEV Grandland bij pakweg 17.000 kilometer per jaar duurder dan een benzineversie. Zo blijkt althans na een korte check via www.anwb.nl/autokosten