Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Start-stopsysteem

Vraag gesteld door R. v.d. Akker op 23 december 2020

Ik heb een mercedes c 200 uit 2015.
Het start stop systeem werkt niet naar behoren.
Als ik bij het stoplicht aan kom die op rood staat en ik stop dan slaat de auto uit.
Gaat het stoplicht tegelijk op groen en ik wil gas geven dan doet de auto 4 a 5 seconden niks en kan ik gas geven wat ik wil.
Toeren gaan ook niet omhoog .
Daarna bouwd hij een soort druk op en gaat dan rijden .
Dit is ook gevaarlijk want de mensen achter je zien de remlichten uit gaan en denken dat je gas gaat geven.
Paar keer bijna botsing gehad.
4 x bij de dealer geweest kunnen het niet vinden.
Ook verschillende updates gehad

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Het start/stop systeem werkt niet naar behoren en is het soms een groot probleem om vanuit stilstand weg te komen. De dealer heeft tot 4 keer toe een poging gedaan het euvel te ontdekken.

Ik heb dan niet de illusie op afstand de oorzaak van dit euvel wél te kunnen vaststellen. Ik weet wel dat de sensor die de nokkenasverstelling regelt nog weleens voor problemen wil zorgen en dat mogelijk zou kunnen verklaren waarom u soms zo moeilijk wegkomt. Verder kunnen er weleens bepaalde storingen zijn die opgelost kunnen worden door een harde reset van de startaccu. Maar dit zijn slechts indicaties waar het mogelijk aan zou kunnen liggen of mee opgelost kan worden. Uw dealer is min of meer aan zijn reputatie verplicht dit euvel op te sporen en te verhelpen. En gezien de leeftijd van de auto zou u misschien ook nog kunnen overwegen de verantwoordelijke verkopende dealer in gebreken te stellen. De auto is immers slechts 5 jaar oud en is dit feitelijk een gebrek dat u niet hoeft te verwachten en non conform is.

Zie aanvullend ook ons Stappenplan klachten na aankoop