Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Occasion beurt volgens afleverschema

Vraag gesteld door A. Noya op 3 januari 2021

Bij een occasion aanschaf op do.17dec.2020 jongstleden,
is in het afleverpakket een beurt volgens schema met APK uitgevoerd. Op mijn vraag naar het uitgebreide onderhoudsfactuur, kreeg ik als antwoord dat nog niet alle interne werkplaatsfacturen wegens drukte zijn uit gefactureerd. In het onderhoudsboekje is alleen een bedrijfstempel gezet.
Mijn vraag is nu; Is dit gebruikelijk. Moet ik het rustig afwachten nu na ruim 2 weken .
Merk Ford, 1.0EB 100PK Titanium, First Edition, B en O, Panorama dak, Navigatie

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw onlangs geleverde gebruikte Ford zou volgens het afleverpakket ook een volgens schema onderhoudsbeurt gehad moeten hebben. Er is vooralsnog alleen een stempel in het onderhoudsboekje die daar aan refereert.

Een vuistregel is dat een afgeleverde auto binnen een termijn van 10.000 km niet voor onderhoud in aanmerking zou hoeven te komen. Wanneer de auto daadwerkelijk afleverings-klaar gemaakt is mét het op dat moment noodzakelijke onderhoud, kan ik me voorstellen dat u daar een onderhoudsfactuur of een lijst van de uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden van zou willen zien. Of een achterstallige facturatie een terecht excuses is kan ik zo niet inschatten, maar misschien dat u de verkoper nog één of twee weken respijt kunt geven. Misschien dat een lijst van een afgevinkt onderhoudsschema wel voorhanden is maar iets soortgelijks mag u wel tussen nu en twee weken alsnog ontvangen.