Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Klacht over autoreparatie

Vraag gesteld door L. Mosselman op 30 december 2020

C3 2012 geeft dashbord melding SERVICE motorproblemen laat behandelen. Reparatie set aandrijfriem en spanners vervangen. Totaal €600. Na reparatie bijft  zelfde melding komen. Ik kan gewoon blijven rijden zegt Motorhuis Kerketuinen. Ik vertrouw  ze niet meer. Wilt u nakijken?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

Uw Citroën C3 heeft een storing. De dealer heeft aandrijfriemen vervangen maar de storing is daarmee niet opgelost. U heeft geen vertrouwen meer in de dealer en vraagt of de ANWB de auto kan onderzoeken. 

De ANWB beschikt niet over een diagnose-service waarbij storingen aan rijdende auto's worden opgespoord. Als er een controlelampje brandt dan is dat een indicatie dat er iets niet goed is. Ook al is de auto gewoon rijdbaar, er kan ergens gevolgschade optreden als er wordt doorgereden met een storing. Een merkdealer zou de kennis en middelen moeten hebben om de storing te vinden en op te lossen. Mocht de dealer er niet uitkomen dan kan deze een diagnosespecialist inhuren, of u gaat zelf naar een andere garage die zich heeft gespecialiseerd in diagnose, zoals bijvoorbeeld https://mebocars.nl/auto-uitlezen/