Naar artikel

Distributieketting

Vraag gesteld door W. Buijs op 4 januari 2021

Mijn Renault Kadjar met kenteken *** en een km stand van 50.000 km is voor het onderhoud bij de dealer en meld mij dat de distributie ketting vervangen moet worden. Ze vinden dat het ook wel wat snel is en bieden een korting aan van 40% aan waarbij de rekening op €900,00 uitkomt. Ik had deze repetitie totaal niet verwacht bij slechts 50.000 km. Mijn vraag is of dit meer voorkomt en of het voorstel van de dealer een acceptabel voorstel is.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Bij een kilometerstand van 50.000 moet de distributieketting van uw Renault Kadjar vervangen worden. De dealer erkent dat dit rijkelijk snel is en biedt een coulance van 40%.

Dat is naar mijn mening een oneerbaar voorstel en moet u niet accepteren. Deze ketting, die inderdaad bij dit motortype vaker voor problemen zorgt, moet in dit stadium buitensporig snel vervangen en is feitelijk non-conform. Dat houdt in dat u voor een volledige vergoeding in aanmerking dient te komen en is een coulance voorstel niet van toepassing. 

Mocht uw dealer zich vasthouden aan dit voorstel, dan zou u op basis van non-conformiteit een ingebrekenstelling kunnen richten aan uw dealer. U kunt immers formeel aanspraak maken op een volledige vergoeding. Zie voor aanvullende info ons Stappenplan klachten na aankoop