Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Digitale benzinemeter Subaru Justy 2009

Vraag gesteld door op 4 januari 2021

Benzine meter geeft meer aan dan dat er in de tank zit. Het duurt nu significant langer voordat de eerste streep weggaat en bij een lege tank staan er nog 2 strepen in het display (normaal gesproken gaat het display knipperen bij de laatste streep en zit en nog ongeveer 5 liter in de tank. De garage (waar de auto nieuw gekocht is) heeft nu de tankvlotter vervangen. kosten 413 euro. Echter het euvel is nog hetzelfde. De auto gaat 6-1-21 weer terug naar de garage. Ze zeggen dat ze gecontroleerd hebben of de nieuwe vlotter wel werkte maar ik denk eigenlijk van niet omdat ik direct merkte dat het aantal verreden km niet klopte met de stand in het display. voor de zekerheid de tank leeg gereden (met een 5 liter jerrycan in de auto). Wat heeft de garage over het hoofd gezien? Kan ik de hoge rekening nog aanvechten. Wat is wijsheid in deze?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Na een nieuwe tankvlotter voor het genoemde bedrag is het omschreven euvel echter nog altijd aanwezig. U vraagt of u de rekening kunt aanvechten.

Wanneer een defecte tankvlotter de diagnose was van de garage maar een nieuw exemplaar niet het gewenste heeft opgeleverd, is dat zeker aan te vechten. Als consument moet u uiteraard betalen voor de geleverde prestatie die ook daadwerkelijk het gewenste resultaat oplevert. En dat is helaas niet als zodanig gebleken.

Wat de werkelijke oorzaak is heb ik helaas niet kunnen achterhalen. De Justy kent wat ons betreft geen specifieke klachten die enigszins naar een bekende oorzaak zou kunnen wijzen. Het kan dus best een zoekplaatje zijn met een zeker risico dat je wat diagnose weleens de plank mis slaat. Maar in ieder geval wanneer de tankvlotter als boosdoener is aangewezen, zijn de gemaakte kosten dus voor niks geweest en kunt u de garage daarover aanspreken. Voor eventuele vervolgstappen zie ons Stappenplan onderhoud en reparatie