Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bedrijfswagens met benzinemotor

Vraag gesteld door C.H. Steenwinkel op 29 december 2020

Waarom zijn bedrijfswagens (grijskenteken) zoals bijvoorbeeld de VW Transporter/Renault Trafic en vele andere modellen (zo goed als) altijd met een dieselmotor van oudsher? Waarom is er geen keus ook als benzine?

Gezien de tegenwoordige mindere interesse van diesel? Als je een gebruikte bedrijfsauto wilt kopen zit je praktisch altijd aan een diesel, met de risico's van milieuzone's of toekomstige milieuzone's etc.

Wat zit daar voor filosofie achter bij de fabrikanten van oudsher?

Ik snap dat met deze auto's vaak veel kilometers word gereden maar met personenauto's heb je toch ook de keus om modellen met een benzinemotor te krijgen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

U merkt op dat gebruikte bedrijfsauto's cq bestelbusjes zoals de VW Transporter en Renault Trafic nauwelijks met benzinemotor zijn te vinden. Dat klopt en dat heeft te maken met de markt. Ondernemers betalen een lager tarief voor MRB voor diesels. Dat maakte in combinatie met het lagere verbruik en de lagere literprijs van diesel de aanschaf van benzine-busjes voor deze kopers niet interessant, waardoor er ook geen noemenswaardige vraag was naar benzinebusjes. Geen vraag naar benzinebusjes is geen markt voor fabrikanten. Allemaal verklaarbaar maar dat verklaart ook de schaarste naar een bestelwagen op benzine.