Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Advies ruime occasion voor 7000 euro

Vraag gesteld door op 6 januari 2021

Ik zoek een ruime betrouwbare auto die tijdens de vakantie een bagagewagen kan trekken en waar de kinderen genoeg beenruimte hebben. Budget is 7000 euro, "looks" e.d. zijn niet belangrijk. We rijden ongeveer 15.000 km per jaar waaronder veel stadskilometers. Het liefst een auto die niet meer dan 150.000 km op de teller heeft.

Mijn shortlist:
Renault Megane Station (3e generatie)
Kia C eed Station
Hyundai I30 Station
Toyota Corolla Verso

Met mijn huidige Focus van 2007 heb ik veel problemen, liever geen Focus meer.
Tot nu toe gaat de voorkeur uit naar de  I30

Hebt u nog een ander advies? Zijn er specifieke punten waar ik nog op moet letten? Betrouwbaarheid en degelijkheid staan bij ons voorop.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

Met betrouwbaarheid als belangrijkste criterium bent u uitgekomen op de genoemde shortlist van kandidaten. U vraagt wat mogelijk de beste koop zou kunnen zijn.

De Megane is wat mijn betreft aangaande betrouwbaarheid en duurzaamheid wel de eerste afvaller van dit lijstje. Maar de overige drie zijn in alle opzichte een prima keuze.

De voorkeur voor de I30, die overigens min of meer gelijkwaardig is aan de Ceed (zelfde fabrikant), valt zeker te rechtvaardigen. Wat dat betreft zult u aan géén van deze drie een buil vallen en is elke voorkeur van uw kant volledig te billijken. Het verschil met de Toyota is wel dat dit een wat nadrukkelijke hoogzitter is en bij uitstek toch wel bedacht als échte gezinsauto. Ik kan me voorstellen dat met kinderen, vakantie en vouwwagen deze auto nóg meer aansluit op de praktische wensen. En wat rijden betreft een tikkeltje ondergewaardeerde auto die erg prettig rijdt, veel ruimte biedt en bovenal zeer betrouwbaar is.