Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf nieuwe auto E-tron Audi  A3 2015

Vraag gesteld door E. Middendorp op 28 december 2020

Ik ben me aan het oriënteren naar een nieuwe volgende auto. Nu is mijn oog gevallen op een Audi A3 e-tron. Voor zakelijk was dit nieuw aantrekkelijk denk ik.
Maar is dit ook aantrekkelijk als occasion voor mij als particulier?
Of kan ik beter voor een benzine gaan?

En zijn er problemen bekend met deze motor? Ik hoor veel problemen bij Audi over de tfsi. Kn iemand mij hier wat meer informatie over geven?

Ik zie u antwoord graag tegemoet, en hopelijk helpt mij dit bij het maken
Van een goede keuze!

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Audi A3 e-tron óf eventueel de TFSI versie.

De e-tron met een CO2 uitstoot van 37 gr/km profiteert t/m 2024 nog van het half tarief aan MRB en in 2025 nog van het driekwarttarief om vanaf 2026 voor het volle tarief in aanmerking te komen. En met het aantrekkelijk lage verbruik van deze plug-in hybride, gemiddeld zo'n 2 liter benzine minder dan de vergelijkbare niet-hybride versie, is dit voor particulier gebruik zeker aantrekkelijk. Verder hebben we geen negatieve ervaringen, op een enkel laadkabel probleempje na en is deze generatie TFSI motor niet meer van de olieconsumerende generatie. In die zin dus best een geslaagd alternatief, maar speelt uw jaarkilometrage en geplande gebruiksduur ook een rol om een financieel plaatje te krijgen.

Zie daarvoor aanvullend ook ons Autokostenprogramma om van beide kandidaten de kilometerkosten uit te rekenen.