Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE

Vraag gesteld door A. Lohman op 20 december 2020

Ik overweeg een Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE met 98.000 km op de teller te kopen. Ik wil er graag 5 à 10 jaar mee doen met 15.000 km per jaar. Is deze wagen dan een goede keuze?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of de VW Golf 1.4 TSI GTE betrouwbaar en duurzaam genoeg is om zonder grote gebreken 5-10 jaar nog vooruit te kunnen.

Dan zou de tellerstand tegen die tijd richting de 250.000 km moeten gaan. Dat is wat u wat mij betreft ook minstens aan duurzame en betrouwbare kilometers zou mogen verwachten. De Golf 7 heeft destijds best een kwaliteitsverbetering ondergaan en zijn de TSI gerelateerde problemen van deze generatie wel opgelost.

Tijdig het voorgeschreven onderhoud blijft wel relevant bij de TSI motoren en kan het incidenteel nog weleens voorkomen dat er een ontstekingsprobleem is. Maar inclusief hybride techniek een verantwoorde koop en geen auto met een negatieve status waar u later de rekening van gepresenteerd krijgt. En eigenlijk verwacht u van deze auto wat u minimaal van elke auto zou mogen verwachten. Dan denk ik niet dat aan het einde van de rit u een teleurstellende ervaring zult hebben.