Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Typische euvels Fiat Punto 1.4 automaat

Vraag gesteld door op 14 december 2020

Wij orienteren op het aankopen van een tweedehands fiat punto automaat uit 2011. Wij zouden willen weten wat veelvoorkomende euvels zijn bij deze auto's en/of waar wij deze informatie op kunnen vragen.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een gebruikte Fiat Punto uit 2011 met automatische transmissie. U vraagt wat veelvoorkomende euvels zijn.

De Punto heeft nog wel eens last van elektrische storingen. Heel vaak zijn die te herleiden tot een slecht contact van de massakabel tussen accu en carrosserie. De Wegenwacht verhelpt dat vaak ter plekke en is dus geen heel hardnekkig gebrek. Alleen de 1,4 liter benzinemotor is als optioneel ook geleverd geweest met een vijftraps semi-automatische transmissie en kennen we verder eigenlijk geen noemenswaardige klachten of aandachtspunten.

Eigenlijk heeft deze generatie Punto de status redelijk betrouwbaar te zijn en treft u met de 1.4 l motor versie ook een duurzamer exemplaar dan de latere tweecilinder TwinAir-motor, die duidelijk veel gevoeliger is. Wat mij betreft een verantwoorde keuze zonder nare en veelvoorkomende euvels.