Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing hybride systeem Volvo V60 2015

Vraag gesteld door op 15 december 2020

Sinds een maand of 2 rijd ik een Volvo V60 plug-in hybride uit 2015 (km.stand circa 193000). Al 2 keer viel de auto tijdens het rijden compleet stil, noch de elektromotor, noch de verbrandingsmotor deden het nog. In het scherm zag ik de melding 'storing hybride systeem, start opnieuw'. De verlichting, radio en navigatie werkten nog wel.
De Volvo garage zegt geen idee te hebben hoe dit kan, laat staan waardoor dit veroorzaakt wordt. Ik heb echter gehoord dat dit euvel meer voor zou komen. Is dit probleem bekend bij u? En zo ja, weet u waardoor dit veroorzaakt wordt en hoe dit op te lossen is?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Volvo V60 plug-in hybride valt soms helemaal stil. Uw Volvo dealer heeft er geen verklaring voor.

Vanuit de praktijk weten we dat er uiteenlopende elektronische storingen kunnen voorkomen bij de hybride versie, zonder duidelijke oorzaak. In de regel volstaat het, aldus de ervaring van de Wegenwacht, het hele systeem in de auto een ‘harde reset’ geeft, een soort ‘Control-Alt-Delete’. Maar echt de vinger krijgen op de daadwerkelijke oorzaak kan ik helaas niet.

Dat is misschien ook de reden dat de dealer de schouders ophaalt. Dat maakt het best vervelend en vooral onvoorspelbaar. Soms hoop je maar op een definitief gebrek met een grotere kans op een juiste diagnose. Zoiets incidenteels maakt het vaak zo moeilijk te traceren. Een verlossend antwoord met oorzaak heb ik dus helaas niet voor u.