Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motor onderhoud Renault Scénic bj 2017 60000 km.

Vraag gesteld door M. Evertse op 20 december 2020

De auto rijd schokkerig, vlgs. de dealer zijn de kleppen toe aan een schoonmaak beurt (stralen) de kleppen worden vuil door de bio toevoeging aan de brandstof en het kalm rijden in Eco stand maar komt dan deze zgn vervuiling niet erg vroeg (60000km)

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Renault Scenic moet een motorische schoonmaakbeurt ondergaan. Uw dealer geeft de E10 benzine de schuld met bio-ethanol toevoeging en het kalm rijden in de ECO stand.

Maar dat alles kan niet verwijtbaar zijn richting u. De auto mag en kan gewoon op deze brandstof rijden en de ECO stand zit er niet voor niets op. En de schakelindicator sommeert u ook nog eens om zuinig te rijden. Om die reden moet deze ingreep kosteloos door uw dealer uitgevoerd worden. Het betreft hier een buitensporig gebrek dat niets met onjuist gebruik of gebrekkig onderhoud te maken heeft. U gebruikt de auto keurig volgens het boekje en moet dat ook verantwoord kunnen. Dus ik stel voor dat u bij de dealer nadrukkelijk aandringt op kosteloos herstel omdat u niets valt te verwijten.