Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koerslijst

Vraag gesteld door op 18 december 2020

Elk jaar kijk ik op de koerslijst wat de waarde van mijn auto is. NU wordt, voor het eerst, alleen de nieuwwaarde vermeld zonder het benoemen van alle extra's. Vraag 1: waarom worden de extra's niet meer meegenomen in de nieuwprijs? Vraag 2: Zijn de extra's wel of niet meegenomen in de opgegeven waardes?

Antwoord van Menno

Antwoord van Menno

ANWB Expert

U vraagt of extra uitrusting mee is genomen in de waardebepaling van onze koerslijst.

Na invoer van kenteken kunt u nog de (luxe) uitvoering van de auto kiezen. De waardebepaling is gebaseerd op de standaard uitrusting van deze uitvoering.

In een volgende stap kunt u nog aangeven of er nog optionele (meerprijs) accessoires op de auto aanwezig zijn. Als u die aanvinkt wordt daar rekening mee gehouden bij de waardebepaling. Sommige opties hebben geen of nauwelijks meerwaarde voor de gebruikte auto (maar verhogen wel de oorspronkelijke nieuwprijs). Als u die zou aanvinken dan wijzigt de waarde van de auto niet of nauwelijks.

Het kan voorkomen dat in sommige gevallen niet alle accessoires die oorspronkelijk leverbaar waren getoond (kunnen) worden. De waardebepaling is ook dan gebaseerd op de standaard uitrusting van de betreffende, gekozen, uitvoering. Mocht in situatie bij dezelfde auto (uitvoering) vorig jaar wel en dit jaar geen accessoires getoond worden dan moeten we even uitzoeken wat er aan de hand is.