Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik rij een Citroen C4 Picasso uit 2015

Vraag gesteld door op 14 december 2020

Bij inruil wordt mij verteld dat de motor onbetrouwbaar is hij kan van binnenuit  vervuild raken  als dat ge beurt kan dat enkele duizende euro kosten er wordt nu al rekening mee gehouden bij inruil.Ik heb er 93000km mee gereden is dit bij U bekend zijn deze motoren zo slecht

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

U wilt uw C4 Picasso inruilen. De verkoper biedt een lagere prijs vanwege de storingskans van de motor. Waarschijnlijk gaat het om een zogenaamde THP-motor. Dit motortype heeft sinds z'n introductie in 2007 spijtig genoeg een niet al te beste reputatie. Deze krachtbron wordt vaak geplaagd door interne vervuiling en verhoogd olieverbruik. Verder kan de distributieketting zich nog weleens nadrukkelijk laten horen waardoor vervanging noodzakelijk is. En tot slot kan een vriesplaat weleens losraken met koelwater bij de olie als gevolg.

 

Op dit platform is de THP een veelbesproken motor. Wij hebben alleen geen zicht op absolute aantallen. Het is niet zo dat elk exemplaar gegarandeerd tegen deze defecten aanloopt, maar de klachten zijn wel een teken aan de wand. Blijkbaar wordt er nu in de inruilprijs ook rekening gehouden met de reputatie van deze motor, ook al hoeft er met dit exemplaar op zich helemaal niets aan de hand te zijn.