Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe sensor zelf repareren

Vraag gesteld door L. Huizinga op 19 december 2020

Als ik de bocht om ga met mijn Kia carnival geeft hij meteen een sensor en geluidssignaal dat de rem er op staat. als je de bocht uit draait gaan deze weer uit. zelf merk ik niks van de remmen. ik denk daarom dat het alleen de sensor is. Wat kan ik hier aan doen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U Kia Carnival geeft een geluidsignaal wanneer u de bocht indraait en gaat vervolgens weer uit. Het is remmen gerelateerd.

Ik kan zo op afstand niet echt tot een concrete diagnose komen, maar misschien dat het remvloeistof niveau te laag is. In het remvloeistof reservoir drijft een klein vlottertje die een signaal afgeeft wanneer deze een te laag niveau meet. In een bocht zou dat tijdelijk het geval kunnen zijn met een geluidssignaal en/of brandend lampje als gevolg. En anders is nader onderzoek toch echt noodzakelijk wanneer het dat niet blijkt te zijn. Ik kan op afstand onvoldoende tot een diagnose komen zonder de auto verder te kunnen onderzoeken. Het remvloeistofniveau zou mogelijk te laag kunnen zijn en dat valt simpel te checken.