Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geschikte hybride trekauto?

Vraag gesteld door G.C. Meijer-Koek op 10 december 2020

Voor Kipcaravan leeg 620 kilo zoek ik kleine SUV met hoge instap. Rijd nu Rav 4, AWD heel fijne auto uit 2013 benzine. Heb gekeken naar Rav 4 2,5 2WD Dynamic, hybride. Ik weet niet of deze voldoende trekkracht heeft op lange hellingen.  AWD misschien beter? Misschien Kia Niro of Sportage?  We,  2 pers. rijden ongeveer 6 a7000 km. per jaar. gaan paar weken met vakantie. Nemen meestal fietsen mee achterop caravan.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

U zoekt een vervangende auto om vooral ook met de caravan op pad te kunnen.

Uw Kip is van een zeer bescheiden leeggewicht en zal beladen vermoedelijk niet meer dan 850 kg wegen. Dan is een RAV-4 2wd 2.5 l méér dan geschikt. Die heeft echt geen kind aan uw caravannetje, maar dat geldt feitelijk ook voor de overige twee kandidaten. En een AWD is echt niet per se noodzakelijk. Natuurlijk: mét caravan op een onverhard kampeerterrein kan je met vierwielaandrijving makkelijker uit de voeten. Maar op basis van uw gebruik, jaarkilometrage en bescheiden caravangewicht zie ik die noodzaak eerlijk gezegd niet.

Alle drie de kandidaten zoals gezegd geschikt, met een voorkeur van de hybride versie RAV-4. Dat is gewoon een hele goede en fijne auto zoals u dat ook bij uw huidige auto heeft ervaren. Maar inmiddels op alle fronten nóg beter geworden. Prima keuze dus.