Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aantekening op kenteken Duitse auto

Vraag gesteld door op 8 december 2020

Ik wil een Renault Zoe kopen bij een Nederlandse handelaar Het betreft een import uit Duitsland.
Op de Duitse FZ brief staat : Der bisherige FZ brief wurde eingezogen / entwertet und zuruck gegeben.

De verkoper zegt niet te weten of de auto schade heeft gehad. Bij een commerciële VIN check geeft ook geen schade historie.

Van de vorige eigenaar die op het kenteken staat kan ik geen telefoonnummer vinden.

Waarom staat deze aantekening op het kenteken. De auto komt bij mij eerlijk over en ik zie geen sporen van gerepareerde schade

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

Er wordt u een gebruikte Renault Zoe aangeboden, afkomstig uit Duitsland. Op de Duitse fahrzeugbrief staat de door u geciteerde tekst.

De betreffende opmerking heeft feitelijk te maken met de administratieve procedure wanneer het Duitse persoonsgebonden kenteken zoals bij import komt te vervallen. De onderstaande (vertaalde) ADAC tekst verklaart dat en is er geen reden om wantrouwig te zijn.

Afmelden voor een voertuig

In het verleden, toen een voertuig werd uitgeschreven, werd het kentekenbewijs in beslag genomen door de registratieautoriteit en werd de uitschrijving in de voertuigbrief genoteerd of onbruikbaar gemaakt door de rechterbenedenhoek af te snijden.

Nu wordt het geregistreerd op deel I en het document wordt teruggegeven. Zo zijn beide delen van het kentekenbewijs altijd beschikbaar voor de eigenaar van het voertuig. Als het voertuig in een andere EU-lidstaat moet worden geregistreerd, moeten beide delen van het document bij de bevoegde autoriteit worden ingediend om problemen te voorkomen. Bovendien stellen alle lidstaten elkaar in kennis wanneer een erkend voertuig uit de ene lidstaat in een andere lidstaat is geregistreerd. Zij nemen ook de respectieve buitenlandse voertuigdocumenten in. (ADAC)