Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Versleten kogellagers?

Vraag gesteld door op 5 december 2020

Het valt me al een geruime tijd op dat zodra ik in de eerste versnelling wegrijdt en het stuur maximaal naar links of rechts draai hoor ik een duidelijk geroffel vanuit de voorwielen komen, het gebeurt vrijwel altijd als ik vooruit rij en dus maximaal naar links of rechts stuur, ik weet niet zeker of dit een goede reden is om de anwb te bellen

Auto betreft een Peugeot 206 XT 1.4 bouwjaar 1998

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

Het valt u op dat u bij het wegrijden met volledige stuuruitslag een soort geroffel hoort, en u wilt weten of dat een goede reden is om de wegenwacht te bellen.

Het geluid wat u beschrijft doet vermoeden dat het gaat om een versleten homokineet koppeling van de aandrijfas. Zoals u al aangeeft hoort u dat geluid al geruime tijd en vooral bij het wegrijden met volledige stuuruitslag.

Een wegenwacht kan zo'n euvel niet verhelpen simpelweg omdat ze deze onderdelen niet op voorraad hebben en het ook geen euvel is wat rijden onmogelijk maakt. Het is echt iets wat bij een garage gerepareerd zal moeten worden. Het kan geen kwaad om hiermee rustig naar een garage te rijden.

Ik wil u wel aanraden om hier niet al te lang mee door te blijven rijden, mocht de as op een gegeven moment breken dan kan er meer schade ontstaan.