Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Remschijven vervangen

Vraag gesteld door J. de Boer op 25 november 2020

Vorig jaar zijn remblokken vervangen van ford B-max.
Dit jaar waren de remschijven aan vervanging toe. De remblokkenzijn ook weer vervangen. Ik las bij remschijven vervangen dan ook de remblokken. Maar is dit ook al noodzakelijk na 1jaar.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of bij het vervangen van de remschijven het noodzakelijk is de remblokken mee te vervangen die een jaar geleden er nieuw zijn ingegaan.

Het is inderdaad gebruikelijk dat de blokken i.c.m. de schijven worden mee vervangen. Het is wel min of meer zonde van de ingreep van een jaar geleden en vraag ik me af of de betreffende garage toen niet beter meteen ook de remschijven had mee kunnen nemen. Ik weet niet wat er tussentijds aan kilometers is bij gereden, maar wanneer de dikte van de remschijven 'n jaar geleden al min of meer konden voorspellen dat ze één jaar later toch vervangen moesten worden, was het economisch verstandiger geweest het geheel een jaar geleden al te vernieuwen. Nu wordt er een set remblokken weggegooid die net één jaar dienst hebben gedaan en verre van versleten zijn.

Maar nieuwe remblokken zijn nu wel een feit. Dat heeft met het inslijten op de oude schijven te maken en het inderdaad beter is weer met een fris setje remblokken op nieuwe schijven te beginnen.