Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kwaliteit garageketens?

Vraag gesteld door L. van der Meij op 22 november 2020

Er komen steeds meer garageketens : ik heb al een vakgarage, autoprofijt, autofirst en carteam in de buurt. Met autofirst heb ik tot nu toe wel een goede ervaring. Maar je weet niet wat je ervan kunt verwachten. Zou de ANWB een onderzoek naar de kwaliteit van deze garageketens kunnen houden?

Antwoord van Monique

Antwoord van Monique

ANWB Expert

U zou graag willen dat de ANWB onderzoek doet naar de kwaliteit van verschillende garageketens. Uw verzoek heb ik voorgelegd aan onze afdeling Onderzoek en hieronder vindt hun reactie:

Een goede suggestie en een waardevol onderzoek maar praktisch en logistiek gezien lastig te realiseren. De kwaliteit van een garage(keten) testen is namelijk zeer tijdrovend en kostbaar en bij een eenmalig bezoek gaat het om een momentopname. Om een goed oordeel over elke keten te kunnen geven, zouden wij meerdere vestigingen moeten bezoeken en meerdere (standaard-)handelingen moeten laten uitvoeren. Dat zullen de kosten en tijdspanne van het onderzoek nog hoger maken en verlengen. De vraag rijst dan of de kosten nog wel op wegen tegen de baten.

Kort gezegd: het zou een waardevol onderzoek zijn maar praktisch en logistiek gezien lastig te realiseren. Wel zullen we uw suggestie op de ledenwensenlijst noteren. En we zullen de mogelijkheden onderzoeken of we een andere methode kunnen toepassen bijv. via een enquête onder onze leden, aldus de afdeling Onderzoek.