Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Garantie subframe Mercedes E250 uit 2009

Vraag gesteld door R. Chanchal op 7 december 2020

Mijn Mercedes E250 uit 2009 is bij de APK afgekeurd omdat de subframe doorgerot is. Er staat slechts 130.000 km op de teller en de auto staat altijd binnen. De auto is altijd dealer onderhouden geweest maar bij het uitlijnen bij KWIK FIT zagen ze dat de subframe helemaal doorgerot wat en hebben ze de auto afgekeurd omdat ook de APK verliep.

Een subframe van een auto van 10 jaar oud met zo een lage km-stand mag toch niet zo erg doorroesten? Dit zou toch onder de garantie moeten vallen of door de dealer kosteloos vervangen dienen te worden?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

U schrijft dat het subframe van uw Mercedes E250 is doorgerot terwijl de auto altijd dealer onderhouden is geweest. Dat moet de dealer toch iets over het hoofd hebben gezien of de auto is daar al een tijdje niet geweest. 
Een roestend subframe komt ook voor bij de sterkere motorvarianten van de C-Klasse W204. Mercedes heeft de subframes altijd kosteloos vervangen. Ik verwacht dat ze bij deze E net zo adequaat reageren. U kunt contact opnemen met Mercedes-Benz Nederland via 00800 - 9 777 77 77 of via e-mail customerservice.nederland@cac.mercedes-benz.com