Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dagwaarde Toyota Yaris Verso

Vraag gesteld door op 3 december 2020

Wat is de dagwaarde van mijn Toyota Yaris Verso 1.5 uit 2005 met 260.000 km op de teller in verband met verzekering‘s uitkering bij grote schade/total loss of diefstal? Is er een ANWB verzekering die in plaats van dagwaarde vervangingswaarde uitkeert?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

U vraagt wat de dagwaarde is van uw 15 jaar oude Toyota Yaris Verso met de genoemde tellerstand.
 

De ANWB koerslijst  geeft een gemiddelde waarde aan onder bepaalde omstandigheden. In uw geval een gemiddeld bedrag dat bij BOVAG bedrijven betaald wordt bij inruil.

Een dagwaarde is dus een waarde op die dag onder een bepaalde omstandigheid. Dus de vervangingswaarde is feitelijk dus de dagwaarde van die auto op dat moment, in die staat en conditie. We kunnen wel een indicatie van de waarde geven van deze auto maar met een slag om de arm. Zeker bij een auto van 15 jaar en met 260.000 km op de teller. Dan kan de staat en conditie zó wisselend zijn, dat je het object moet kunnen beoordelen om tot een dagwaarde te komen, waar je een overeenkomstig exemplaar weer voor zou moeten kunnen aankopen. Als vervangingswaarde bij totaal verlies kom ik als indicatie uit op 1.650 euro.