Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Comfort-Matic versnellingsautomaat Fiat Ducati 2011

Vraag gesteld door op 24 november 2020

De semi-automatisch Comfort-Matic weigert soms te schakelen in alle 6 versnellingen. Het display gaf deze storing aan. Daarna is er een cilinder (Master Slave) a € 1100,- vervangen. Na deze reparatie bleek dat de automaat soms in de achteruit weigert. Vervolgens terug naar de garage. Voorgestelde reparatie is om de hydraulische unit te vervangen. Kosten €3500,- excl BTW en plaatsen. Graag uw expertise over dit voorstel en klopt de mededeling van de garage dat de eerste reparatie van geheel andere orde is dan het latere geconstateerde probleem?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Na het vervangen van de hoofd koppelingcilinder van uw Fiat Ducato Comfortmatic schakelt de auto soms niet in zijn achteruit.

De garage wil nu de hydraulische unit gaan vervangen.
Dergelijke dure reparaties zou ik alleen uitvoeren als 100% zeker is dat dit de oorzaak is. Ik twijfel hier echter aan. De auto schakelde eerst niet en na het vervangen van de hoofd koppelingscilinder schakelt de auto nu soms niet in zijn achteruit.

Mogelijk zit er lucht in het hydraulisch systeem waardoor de koppeling niet goed vrij komt. Ik zou dus zeker beginnen met de koppelingscilinder nogmaals goed te ontluchten.

Als het probleem dan nog bestaat is het verstandig een second opinion te vragen bij een automaten specialist als Autrans.