Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bonkend geluid vanuit stuur tijdens stationair

Vraag gesteld door op 27 november 2020

Een Golf 7 tdi1.6 uit bouwjaar 2015. Sinds woensdag hoor ik een bonkend geluid vanuit mijn stuur. Deze geluid hoor ik alleen bij stationair (stilstaand draaiend motor). Ik hoef het stuur alleen een beetje te draaien (links of rechts) en dan hoor ik een bonkend geluid komen uit mn stuur.
Ook hoor ik het als ik de sleutels niet heb ingezet, ook zonder sleutel als het stuur een beetje naar rechts of naar links gedraait is hoor ik het ook..

Voor deze probleem ben ik bij twee garages geweest, alle 2 hebben een heel verschillende dingen gezegd waar het aan ligt :) (grappig)
Maar bij deze: vraag ik aan de ANWB experts
Wat is het?
En hoe is het op te lossen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uw Golf type VII geeft een bonkend geluid als u aan het stuur draait. U bent bij twee garages geweest en die komen tot een verschillende conclusie. U vraagt welke garage gelijk heeft.

Op afstand en zonder de auto onderzocht te hebben is dat niet te zeggen. Het kan een stuurkoppeling zijn als onderdeel van de stuurkolom, waardoor er speling in komt. Dat kan een bonkend geluid geven. Het kan ook afkomstig zijn van een spoorstangkogel. Ook mogelijk is een geluid vanuit het stuurhuis zelf of een versleten homokineet. Welke van deze de oorzaak is zal uit onderzoek aan de auto moeten blijken.