Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autostoel onder garantie

Vraag gesteld door D. Ottersberg op 30 november 2020

Vorige week heb ik een tweedehands VW Passat gekocht bij een Bovag dealer. De auto heeft ook bovag garantie. Nu na een week blijkt de bestuurdersstoel niet lekker te zitten. Ergens in het zitvlak knelt het waardoor ik met pijn aan rechterbeen uitstap. Hoe nu te handelen? Moet de dealer het probleem oplossen?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U kocht onlangs een gebruikte VW Passat met Bovag garantie. Inmiddels blijkt volgens u dat de bestuurdersstoel niet lekker zit en het u zelfs een fysiek ongemak oplevert.

Ik weet geen leeftijd en kilometerstand van deze auto, in hoeverre dit een slijtage verschijnsel zou kunnen zijn dat alleszins acceptabel is. De inschatting moet dus gemaakt worden of het om een defect gaat óf dat een bestuurdersstoel na zoveel kilometers en gebruiksjaren best wat ingezakt mag zijn en daardoor minder steun en comfort biedt.

U geeft echter aan dat er iets ''knelt'' en lijkt dat toch wat meer op een defect in de zitting. In zo'n geval kan dat wel degelijk vallen onder de noemer van Bovag garantie. Ik denk dat wanneer de bijrijders stoel wezenlijk een andere zit heeft, u dat best als referentie mag beschouwen. Natuurlijk zal er vaker iemand achter het stuur zitten dan op de bijrijdersstoel. Maar wanneer de zit daar toch duidelijk anders aanvoelt en niet pijnlijk knelt, denk ik dat u mag verwachten de u achter het stuur ook gewoon pijnloos de rit moet kunnen uitzitten.