Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke fietsendragers passen op de draaghaak van de Hyundai Kona Electric 64 kWh?

Vraag gesteld door J. Timmermans op 16 november 2020

Er is een draaghaak voor de Hyundai Kona Electric 64 kWh, met één pin aan de achterzijde (richting bumper). Met deze draaghaak mag geen last worden getrokken (caravan / aanhanger) maar wel een last worden gedragen (fietsen). Welke fietsendrager(s) (voor twee niet elektrische fietsen) past/passen er op deze draaghaak?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt welke fietsendragers geschikt zijn voor de fietsendrager draaghaak van Hyundai Kona EV.

Er bestaan al langer speciale trekhaakkogels die bestemd zijn om daar uitsluitend een fietsendrager op te plaatsen. Dat zijn de z.g. RMC kogels in twee varianten waar ook een lijst van is welke dragers geschikt zijn. De kogel die bedacht is voor de betreffende elektrische Kona is weer een andere variant waar helaas een dergelijke lijst van geschikte kandidaten niet voor bestaat. In de accessoirelijst van de Kona Electric meldt men: ''Deze fietsendragermontagebeugel (met afneembare haak)en bekabelingset zijn getest en goedgekeurd om (de meeste) fietsendragers te bevestigen op uw Kona Electric''.

In die zelfde accessoireslijst zijn ook een drietal dragers opgenomen van Uebler en mag de conclusie zijn dat die tenminste geschikt zijn. Maar een aanvullende lijst is er helaas (nog) niet en moeten we het vooralsnog doen met de drie genoemde dragers én de opmerking dat de meeste wel zullen passen. Misschien dat de dealer via de importeur achter een lijst weet te komen, maar de fietsendrager markt is erg in beweging en verwacht ik niet dat men heel erg die markt volgt om een actueel lijstje bij te houden. De kans is dus groot dat het een kwestie van uitproberen wordt.