Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reparatie

Vraag gesteld door W. van den Bogaard op 24 november 2020

Ik heb 3,5 jaar geleden een nieuwe auto gekocht. Bij een onderhoudsbeurt werd geconstateerd dat de versnellingsbak lekt en de differentieelkeerring vervangen moest worden. Ik vroeg of dat bij een auto van 3,5 jaar met slechts 20.000 km. op de teller normaal is. De garage geeft aan dat de fabrieksgarantie verlopen is maar dat men ons uit coulance 60 % tegemoet komt. Mijn vragen a. is het normaal dat deze reparatie bij een auto van 3,5 jaar met 20.000 km. voorkomt en b. is de tegemoetkoming redelijk ?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uw auto is 3,5 jaar en heeft slechts 20.000 km gereden. Er was een reparatie nodig aan een oliekeerring. U vraagt of dit normaal is en of een tegemoetkoming redelijk is.

Het is een mankement dat u bij deze leeftijd en kilometerstand niet hoeft te verwachten. Uw leverancier beaamt dat door middel van de tegemoetkoming in de kosten. 60% is niet verkeerd, maar misschien is er meer uit te halen omdat het onderdeel normaal gesproken wel een autoleven (zeg 15 jaar) mee gaat. Ook is het een onderdeel waar u als bestuurder geen invloed op de levensduur heeft. Hopelijk komt u daar samen uit.