Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Opel Insignia 1.8 Business 2009

Vraag gesteld door op 16 november 2020

Wat kunt u vertellen over de Opel insignia 1.8 business 2009 met 209.000 km op klok en db ketting vervangen bij 13809 km

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat we kunnen vertellen over de betreffende Opel Insignia.

Vermoedelijk overweegt u de aanschaf van deze auto met de genoemde tellerstand en wilt in dat kader weten wat de reputatie is van deze auto. Ik neem aan dat dit de achterliggende gedachte is van uw vraagstelling.

Daarvoor verwijs ik u naar de occasiontest van de Insignia met ook de bevindingen van de Wegenwacht. U geeft verder aan dat de distributieketting bij 13809 km is vervangen. Maar vermoedelijk is het de 103 kW 1.8 L die een distributieriem heeft (géén ketting) met een vervangingstermijn van 150.000 km óf iedere 10 jaar. Waarom deze destijds bij zo'n lage tellerstand is vervangen kan ik niet inschatten.

Verder is een kilometerstand van boven de twee ton een zeker risico op hogere kosten op het gebied van onderhoud en/of buitensporige gebreken. Niet dat deze auto die reputatie heeft, maar het kan best dat deze auto door de vorige eigenaar is weggedaan op het moment dat hoge kosten in het verschiet lagen. Motorisch hoeft deze auto zeker niet ''op'' te zijn maar 6 maanden Bovag garantie als extra zekerheid zou ik toch wel willen aanbevelen gezien de toch ook best redelijk hoge kilometerstand.