Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Occasion kopen

Vraag gesteld door op 12 november 2020

Goedendag wij zijn van plan een Hyundai tucson uit 2006 aan te gaan schaffen met 146000 km op de teller zou met deze km stand de auto nog een aantal jaar mee kunnen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bent van plan een Hyundai Tucson aan te schaffen uit 2006 met 146.000 km op de teller. U vraagt of deze auto met deze tellerstand nog een aantal jaren mee kan.

In het algemeen zijn de Hyundai Tucson en zijn tweelingbroer de Kia Sportage heel betrouwbaar, óók als hij een zwaar leven achter de wielen heeft. Wat wel eens voorkomt, is dat de (benzine-)motor moeite heeft met vloeiend versnellen of vertragen. Dat kan een vastzittende EGR-klep zijn, of een kapotte luchtmassameter. Beide zijn met een noodgreep wel even tot de orde te roepen, maar een (dure) vervolgreparatie is wel nodig. Bij de vele exemplaren die op autogas rijden, komt het voor dat de brandstofpomp in de benzinetank droogloopt en vast gaat zitten. Dit is te voorkomen door steeds genoeg benzine in de tank te houden, die de auto trouwens nodig heeft om te starten. Bij een kapotte pomp start de auto dus niet meer. Die pomp vernieuwen is de enige mogelijkheid.

Feitelijk zijn dat bij ons de enige bekende voorkomende gebreken die relatief heel erg meevallen. Deze auto heeft wat ons betreft terecht de status van héél betrouwbaar. En op basis van de huidige tellerstand zou u er gerust minimaal een ton bij moeten kunnen rijden voordat u wat meer buitensporige kosten zou mogen verwachten. Ik wil er nog wel aan toevoegen dat uitgaande van een benzinemotor, de distributieriem iedere 90.000 km óf 6 jaar vervangen moet worden. Informeer dus wanneer de laatste vervanging heeft plaatsgevonden.