Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geluid bij stuur indraaien naar rechts

Vraag gesteld door op 21 november 2020

Ik heb een opel corsa uit 2008. Bij het indraaien van het stuur naar rechts hoor ik een rollend/zoemend geluid dat vanuit het stuur/de stuurbekrachtiging(?) voortkomt. Het geluid hoor ik alleen als de auto aan is (en dus de stuurbekrachtiging actief).

Dit geluid begint direct bij het indraaien naar rechts en gaat enkele seconden door nadat ik ben gestopt met het draaien van het stuur. Als ik het stuur sneller indraai wordt het geluid harder, als ik maximaal naar rechts stuur wordt het geluid ook harder. Dit probleem heb ik niet als ik het stuur naar links draai.

Wat kan dit zijn?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Als u het stuur van uw Opel Corsa naar rechts draait dan hoort een geluid dat u omschrijft als rollend, zoemend. U vraagt wat dit kan zijn. 

Dat moet vanuit de elektrische stuurbekrachtiging komen. Een eerdere soortgelijke klacht is opgelost met de vervanging van de stuurkolom. Maar het is onmogelijk om op afstand diagnose te stellen. Een garage of merkdealer zal de auto moeten onderzoeken om het euvel vast te stellen en te verhelpen.