Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gebruik van hulpstarter verantwoord?

Vraag gesteld door V. Ort op 24 november 2020

Ik las over een vraagsteller die een ford mondeo had van bouwjaar 2010;hem werd afgeraden ivm elektronica geen hulpstarter te gebruike. mijn vraag is of ik deze wel mag gebruiken bij eventueel te weinig stroom in accu;ik rijd een vw fox, kenteken ***.Bij jullie verzekerd)bouwjaar 2005.mag ik wel zonder gevaar ivm eventuele elektronica WEL een hulpstarter gebruiken/aanschaffen?.En kunt u mij vertellen of er een goed betrouwbaar hulpstarter te koop is?/welk type etc. ben u zeer erkentelijk voor u antwoord....ja,ivm met alleen nodige ritjes van 1 per week 30 minuutjes of iets meer. in afwachting u dank.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag over starthulp. 

Door ondeskundig handelen kan vooral bij moderne auto's door starthulp schade ontstaan aan de elektronica. De kans is bij een auto van 15 jaar minder groot, maar mijn advies is om bij een lege accu bij voorkeur de Wegenwacht in te schakelen. Als u het zelf doet, volg dan de aanwijzingen van het instructieboekje van je auto en volg onze instructies op. Dat maakt de kans op schade zo klein mogelijk. 
Als u gelegenheid heeft om de accu af en toe bij te laden door een zogenaamde druppellader is dat een adequate oplossing voor de gebruiksomstandigheden. Druppelladers zijn onder andere te koop in de ANWB webshop