Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Foutcode krukassensor Fiat Croma 2.2 2008

Vraag gesteld door op 16 november 2020

Ik kreeg als de motorruimte erg warm wordt bv in een file een foutmelding mbt de nokkenassensor. Die heeft mijn Fiat niet en daarom is de krukassensor al een keer vervangen. Maar dat hielp niet. De motor loopt prima. Ik reset de melding met mijn obd2 app Torque. Kan dit komen door corrosie van bedrading en daardoor bij warm worden teveel weerstand zodat de ecu geen goed signaal meer krijgt van de sensor?

 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Fiat Croma geeft een nokkenas foutmelding. De motor draait verder prima maar met name in fileverkeer licht dit lampje op.

Typisch voor deze generatie Croma zijn de massacontacten onder de motorkap, die lostrillen of soms oxideren. Maar vermoedelijk is hier toch iets anders aan de hand. De nokkenassensor ontbreekt inderdaad op deze 2.2 liter en zet je wel op het verkeerde been. Ik kom wel een soortgelijk geval tegen met uiteindelijk nieuwe bougies als oplossing. Er kan ook sprake zijn van een slechte verbinding bij het bobineblok en de ECU is bij Fiat ook altijd wel verdacht.

De ECU kan als veel voorkomende klacht hebben dat deze de koelventilator niet aanstuurt. En gezien dit verschijnsel bij fileverkeer zou dat misschien een aanwijzing kunnen zijn richting de ECU. U zou dus kunnen checken of u de koelventilator weleens hoort aanslaan.

Ik hoop dat u verder kunt met deze suggesties. Een diagnose op afstand is nagenoeg altijd een onmogelijke opgave, maar meedenken kan altijd.